divendres, de març 10

Especial culinari de Quaresma (capítol segon)



I en el capítol d'avui... Bacallà a la mallorquina

la Laia Cirera d'Artesa de Segre ens ha deixat un magnífic llibre (La bona cuina del bacallà, de Josep Maria Pi) d'on hem tret aquesta recepta. Els criteris bàsics de selecció han tingut a veure amb la quantitat d'ingredients, la dificultat de la recepta i el temps que demana per fer-la. Així, en resum, podem dir que és una recepta fàcil, barateta i ràpida de fer. Ah, i està boníssima! Això si, us ha d'agradar la ceba perquè si no ja l'hem fotut.

Ingredients: Bacallà dessalat (4 tallets o uns 350 grams per dues persones), una ceba grossa, julivert, pebre vermell, crema de llet, oli, farina i un ou

Preparació: Escaldem el bacallà un parell de minuts amb aigua bullint, el treiem del foc, l'escorrem, i l'arrebossem amb ou i farina (compte que es desmunta!). El fregim en una paella amb força oli ben calent. Quan estigui daurat el reservem. A la mateixa paella hi fregim la ceba amb el julivert fins que quedi cuita, hi afegim una cullerada de pebre vermell, hi posem de nou el bacallà i ho cobrim de crema de llet. Ho deixem coure fins que la crema de llet comenci a espessir i ja està. A dinar!



Technorati Tags: ,

7 comentaris :

Ferran Moreno ha dit...

Hauré de firar aquest llibre o anar recollint les vostres receptes... mira que m'agrada el bacallà!

Judith Vives ha dit...

Nosaltres hem descobert que és molt fàcil de cuinar i que amb qualsevol cosa és bo... Si trobes es llibre, avisa. Vaig buscar-ne alguna referència per internet i no en vaig trobar cap. Em temo que no estigui descatalogat.

Ferran Moreno ha dit...

És curiós: el tenim a la biblioteca on treballo i a la Biblioteca Nacional de Catalunya, però no apareix a la base de dades de l'ISBN... i és un llibre de 1993! Miraré a llibreries, a veure què...

tina vallès ha dit...

Jo em vaig comprar un llibre de receptes de bacallà a Lisboa i ara només em falta anar a la bacallaneria per començar a fer provatures. A casa en som addictes, al bacallà!

Judith Vives ha dit...

Lisboa ha tingut bastant a veure amb la nostra dèria pel bacallà. És una ciutat encantadora i a més, a qualsevol racó pots trobar un mini restaurant on et cuinen el bacallà com si te'l fes la iaia!

tina vallès ha dit...

Sí, i en unes racions...!!??

Ferran Moreno ha dit...

Ostres, les racions! El primer que t'ensenyen quan estudien portuguès és a demanar meia dose als restaurants...