divendres, de març 3

Especial culinari de Quaresma



Fills meus, no sé si pel record imborrable que va deixar-nos en la memòria el bacalhau que vam menjar a Lisboa o per aquella nostàlgia que t'entra quan ratlles la trentena, el cas és que estem en plena Quaresma i de cop i volta ens ha agafat el rampell de recuperar l'entranyable tradició gastronòmica associada al calendari i ens hem posat com uns bojos a buscar receptes de bacallà fàcils i ràpides per ocupar les nostres panxes des d'avui i fins d'aquí a set divendres. I pel mateix preu hem decidit compartir-les amb els que passeu per aquí, a veure si algú s'anima amb això de les olles, que després les mares no ens podran dir que allò tan mític "d'els joves davuiendia ja no sabeu ni fer una truita no se que us ensenyaven a escola".

Total, que des d'ara i fins d'aquí a set divendres trobareu la nostra proposta de bacallà del dia, elaborada a partir dels sabis consells d'amics i familiars que s'han avingut a explicar-nos els seus secrets. Acceptarem suggeriments de tothom!

Ens hem estrenat amb un Bacallà amb mel que és la bomba. Preneu nota:

Ingredients: Bacallà dessalat (4 tallets o uns 300 grams per dues persones), un pebrot verd, un pebrot vermell, una ceba, mel i oli.

Preparació: Tallem en tires ben fines els pebrots i els posem en una paella amb poc oli, els deixem coure una mica i hi afegim la ceba a rodanxetes. D'altra banda, emfarinem el bacallà, el fregim en una paella amb força oli (als novatos com nosaltres: vigileu que es desmunta!!!). Quan veieu que la verdura comença a estar cuita hi afegiu la mel (una culleradeta) i ho remeneu ben remenat. Afegiu el bacallà i deixeu que agafi una mica gust i ja podeu emplatar i jalar.

Fins aquí el primer especial culinari de Quaresma de l'Espai Isidor. Esperem les vostres propostes bacallaneres i recordeu també que si voleu receptes de tota mena bones de veritat passeu per ca la Tina i can Roger, que aquí la cuina és una cosa conjuntural.

Technorati Tags:

1 comentari :

tina vallès ha dit...

ostres, ara he vist aquest altre bacallà, hmmm... en prenc nota!