diumenge, de març 16

Cinema, política, manipulació, pistoles, espases i navallades

Buenas noches y buena suerte és la frase que pronunciava el periodista Edward Murrow al final dels seus famosos speech televisius en denúncia de la caça de bruixes, la mentida i la manipulació dels mitjans de comunicació. No sé si a Edward Murrow li hauria agradat la manipulació partidista que alguns han fet ara d'aquesta idea, recollida en la pel·lícula imprescindible de George Clooney.També estaria bé que els promotors d'aquest eslògan i aquesta imatge......i que està inspirat en això...


...es miressin una pel·lícula que té escenes com aquesta......i reflexionessin sobre si aquesta és la imatge de la política que volen donar.

Clar que el responsable d'aquesta campanya tampoc ha dubtat en substituir pistoles per espases en el duel que ha mantingut amb en Juliana sobre el "català emprenyat". Les rèpliques i contrarèpliques, tan cinematogràfiques com aquestes: Scaramouche, Sunshine i Los duelistas.

I mentrestant Lluís Foix recomana veure Sweeney Todd a tots els partits que celebraran "congressos tensos i fratricides" abans de l'estiu...2 comentaris :

terrayus ha dit...

Buenas Noches y buena suerte.

Ús partidista o reivindicació de la veritat ?

Judith ha dit...

Reivindicació de la veritat i un cert ús partidista d'aquesta reivindicació