dimecres, de març 15

Buscar els propis orígens



Todo está iluminado és la divertida tot i que en algun moment irregular opera prima com a director de l’actor Liev Schreiber (Scream, Huracan Carter), que pren com a punt de partida un relat autobiogràfic de l'escriptor Jonathan Safran Foer.

Schreiber signa també el guió d’un film protagonitzat per un inexpressiu Elijah Wood post Senyor dels anells que dóna vida al propi Boer, un extrany col·leccionista d’objectes familiars que viatja fins a Ucraïna a la recerca d’una dona que va ajudar el seu avi a fugir dels nazis durant la segona guerra mundial.

La «rígida recerca» que porta a terme el col·leccionista, acompanyat per un jove ucrainès i el seu avi taxista està revestida d’un to al mateix temps esbojarrat i melancòlic, molt en la línia del cinema de l'est d'Europa que fa Emir Kusturica i al que contribueix una banda sonora farcida de cançons gypsy punks.

La fotografia colorista aporta un cert caire màgic a una pel·lícula farcida de metàfores i símbols, com la suposada ceguesa del vell que simbolitza la negació del seu passat o el fet mateix de col·leccionar objectes personals, una síntesi visual d’un film que intenta recordar la importància de conèixer les pròpies arrels i de com ens definim pels nostres orígens.

Technorati Tags:

1 comentari :

Jordi F.C. ha dit...

Havia llegit la novel·la d'en Safran, que em va agradar molt, i m'ha semblat una versió molt bona. Ha agafat l'essencial, el to: la manera d'explicar coses transcedentals de forma no transcendent. Llocs i personatges s'acosten molt a com els havia imaginat.
He tornat a posar el llibre a la cua dels que tinc per llegir, i això segurament és el millor elogi...