divendres, de novembre 8

Cinema i empresa: 'L'indomable Will Hunting', el creixement personal i el professional

Will Hunting és un jove rebel amb una intel·ligència per sobre de la mitjana, però que malviu entre bars i una feina de neteja a la universitat. Fins que un dels acadèmics del centre descobreix el seu potencial intel·lectual i l’esperona per no deixar perdre el seu talent en les matemàtiques. Però el noi arrossega el trauma dels maltractaments que va patir en la seva infantesa, una circumstància que influeix en el seu caràcter i la dificultat per establir relacions i vincles amb altres persones.

L’inici d’una sèrie de teràpies amb un psicòleg l’ajudarà a superar aquest bloqueig emocional, un procés necessari perquè Will Hunting pugui prendre decisions sobre el seu futur personal i professional. Aquest és l'argument del film L'indomable Will Huntingde Gus Van Sant, un títol que s'ha convertit en tot un referent en temes de creixement i superació personal, i del qual es poden extreure bones lliçons per a l'emprenedoria i la millora de la nostra vida personal i professional.



La pel·lícula mostra com, sense una ajuda externa, pot arribar a ser molt difícil sortir de l’anomenada zona de confort en la qual sovint ens instal·lem. En aquest cas, un jove amb gran potencial intel·lectual i un futur professional brillant, prefereix la vida fàcil entre bronques, amics i bars, que l’esforç que suposa acceptar i posar en valor el seu propi talent. Tot i tractar-se, en el cas de la pel·lícula, d’un personatge amb unes característiques extremes, el cert és que qualsevol persona es pot trobar, en la seva vida personal o a l’hora d’emprendre un projecte, amb què necessita una ajuda per sortir d’aquesta zona confortable i encarar els reptes que té el davant amb els seus propis recursos.


Els personatges de l’acadèmic i el psicòleg ajuden Will Hunting a entendre que disposa d’un potencial que no hauria de deixar desaprofitar, però que per fer-ho, haurà de passar per tot un procés de superació de traumes, dificultats i pors, com la que el noi té d’implicar-se amb altres persones.

La relació del noi amb aquests dos mentors és un exemple també de com la societat pot ajudar l’individu a millorar i creure en sí mateix, així com de la importància de saber motivar per extreure el millor de cada persona.

1 comentari :

Josep M.Cortina ha dit...

Bona recomanació. Gràcies. 278