dilluns, de setembre 29

Herois de les ombres



Amanecer, de Murnau. No hi pot haver res més bonic, perquè la llum s'acaba imposant a les ombres. El cinema és això, un tren d'ombres i llums que es mouen en una pantalla i en un escenari es mouen els ballarins de Philippe Decouflé, amb barrets mexicans, en banyadors a la platja, toquen maraques, fan ombres xinesques, reciten poemes, saluden al públic, parlen de l'amour, dupliquen les ombres, les perden, les persegueixen, i les projecten, com al cinema, són herois de les ombres, sombre héros, sombreros.


A dalt, un moment de l'espectacle Sombreros, que Philippe Decouflé ha presentat al TNC. A baix, fotograma de la pel·lícula Amanecer, de Murnau, projectat al mateix espectacle

8 comentaris :

La Llanterna Màgica ha dit...

Quan li dius a la gent que en el cinema mut hi pots trobar tot el que fins ara ha donat de si el cinema (excepte, òbviament, el so) la gent se't queda mirant com dient "ja està el listillo pedant". Però has mencionat una pel·lícula que és un exemple del que dic: "Amanecer" de Murnau. És la bellesa feta cinema.

dErsu_ ha dit...

Ha estat, tal vegada, Murnau el millor director de la història, i Sunrise la seva millor pel·lícula?

Judith Vives ha dit...

Això que dius és totalment cert. Vaig tenir la sort de veure Amanecer al cinema, i vaig sortir amb ganes d'anar cridant pel carrer que acabava de veure la peli més maca del món

La Llanterna Màgica ha dit...

Sempre és difícil dir qui ha estat el millor director de la història del cinema, o quina ha estat la millor pel·lícula.

Si triem Murnau, què dirà Chaplin? Si triem Chalin, que dirà Dreyer? Si triem Dreyer, que dirà Rossellini?

Si triem "Amanecer", què dirà "Luces de la ciudad"? Si triem "Luces de la ciudad", què dirà "Ordet"? Si triem "Ordet", què dirà "Roma, ciutat oberta"?

I així amb unes quantes més...

Ari Togores ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Judith Vives ha dit...

Tens raó, no m'atreviria a dir que és el millor director i la millor pel·lícula de la història, però deu n'hi do!

dErsu_ ha dit...

Amb sable o floret, o a tret de pistola, un cop fetes les passes pertinents, a qualsevol hora i a qualsevol lloc, gustós exposaré els meus arguments a qui no reconegui Sunrise com la millor pel·lícula de la història.

Judith Vives ha dit...

Caram, mai m'havia batut en duel per una pel·lícula, però l'acceptaria gustosa per aquesta... però paradoxalment, segur que al final estariem d'acord, quines coses!!!!