diumenge, d’octubre 14

Any de tràmit



Us avanço un fragment de l'article de balanç del Sitges 07 que sortirà publicat a Ciutat Oci:

El festival de Sitges ha arribat en aquesta edició a la maduresa recordant a un dels grans títols de la ciència ficció, Blade Runner, i homenatjant noms tan indiscutibles del terror com George A. Romero, que ha estat una de les presències destacades del certamen. La programació ha destacat per la gran presència de terror català i espanyol, amb títols tan notables com la premiadíssima Rec o El orfanato, l’opera prima de J.A. Bayona que va servir per inaugurar el festival, i que posen de manifest el bon moment que viu el gènere a casa nostra.

L’organització del festival ha volgut destacar la orientació de la programació cap al fantàstic més pur, amb més cinema de terror que no pas ciència ficció amb films que s’acosten als terrors quotidians, les invasions, el terror post 11S i amb una gran presència de zombies. D’altra banda, també han destacat les pel·lícules que reflecteixen el terror a través de la càmera, cas de films com Rec, Diary of the Dead, Redacted o American Zombie.

El nivell global de les pel·lícules projectades, però, obliga a parlar d’un any de tràmit pel festival, amb la presència de grans realitzadors del gènere que han presentat, malgrat el seu interès, obres menors, com ho demostren films com I’m a cyborg, de Park Chan-wook, Kantoku banzai de Takeshi Kitano, Mad Detective de Johnnie To, Halloween, de Rob Zombie, o Stuck, d’Stuart Gordon.

Podreu llegir l'article complet clicant aquí
Llistat del palmarès aquí

2 comentaris :

Carlos ha dit...

Hola Judit,
T'envio aquest www.mataroparticipa.blogspot.com per si vols participar al bloc que l'Ajuntament de Mataró ha posat en marxa per recollir l'opinió i propostes de tothom respecte al seu Programa i Pressupost pel 2008. Ah, si vols, ens podem saludar el proper dimecres 17 a les 7 de la tarda a l’Audiència Pública al Centre Cívic de Pla d‘en Boet sobre això mateix, que és obert a tota la ciutadania.
Gràcies,
www.charlivistaalegre.blogspot.com


Carlos

Judith Vives ha dit...

Gràcies Carlos, i queda dit per si algun altre mataroní passa per aquí i s'anima.