dimarts, d’octubre 24

Mostrant cinema invisibleAvui s'ha presentat la XVIII Mostra de Cinema de Nous Realitzadors de Mataró, que tindrà lloc del 3 a l'11 de novembre. Aquest any amb una aposta decidida per fer sortir a la llum el cinema que més costa de veure, el cinema invisible.

Aquí teniu nou grans arguments per deixar-vos caure per la Mostra.

Brick, de Rian Johnson: premi a la millor òpera prima al Sitges 2006 i premi especial del jurat al festival de Sundance 2005. A nosaltres ens va agradar molt.

4 (Chetyre) d’ Ilya Khrzhanovsky: adaptació d'un relat del polèmic escriptor rus, Vladimir Sorokin, aquests dies d'actualitat perquè ha format part del monogràfic sobre Rússia al kosmópolis.

Grain in ear, de Zhang Lu: coproducció sino-coreana guanyadora del BAFF 2006.

Les invisibles, de Thierry Jousse: opera prima d'un dels editors més influents de Cahiers du Cinema.

La mort del senyor Lazarescu, de Cristi Puiu: escollida per la crítica internacional com la millor pel·lícula del 2005.

Eve and the Firehorse, de Julia Kwan: premi especial del Jurat al Sundance 2006.

Los abandonados, de Nacho Cerdà: el salt a la direcció de llargs de l'autor d'Aftermath i Génesis, curtmetratges antològics del cinema espanyol.

Red road, d’Andrea Arnold: un experiment visual aixoplugat sota el paraigua de Lars Von Trier, i premiat amb el premi del jurat a Cannes.

Grbavica (El secreto de Esma), de Jazmila Zbanic: guanyadora de'Ós d'Or de la Berlinale 2006.

Més informació aquí i aquí.

4 comentaris :

Sr.Ruso ha dit...

Felicitats a tots els que feu possible la Mostra de Cinema. Llàstima que s'hàgin de condensar tantes i tan bones pel·lícules en tan poc temps.

Espero no perdre'm "Los abandonados", durant molt temps vaig ser fan de Nacho Cerdà, però vaig cansarme d'esperar el seu salt al llarg. Per fi s'ha subsanat i espero que no decebi tanta espera.

A més ara amb les butaques noves ja no hi ha cap excusa per a no anar.

Judith ha dit...

Gràcies, esperem veure't per la Mostra. Per cert que en Nacho Cerdà vindrà personalment a presentar la pel·lícula!

Sr.Ruso ha dit...

Oh...!!! Aixó si que es una bona noticia.

Jordi ha dit...

Hola Judith,

hi ha alguna pègina on pugui trobar tota la programació: horaris, llocs, preus. He googlejat però no ho he sabut trobar.
Crec que si l'altra setmana vaig arribar-me fins a Sitges per veure cinema, també puc anar a Mataró que encara em queda més aprop.
Gràcies.