dilluns, d’octubre 2

El Dogma Nokia



Aquest d'aquí dalt és l'anunci -el fan en alguns cines- que protagonitza l'actor Gary Oldman del nou model de Nokia, l'N93, que porta una càmara de video incorporada. Aprofitant la novetat, l'actor -que aviat veurem a Back Woods, de Koldo Serra- s'ha convertit en l'abanderat d'una iniciativa pionera en el món de la telefonia mòbil que ben portada fins i tot podria convertir-se en la versió reduida i portàtil del Dogma.

La cosa va més o menys així: Nokia ha creat la Nokia Nseries Studio, una comunitat interactiva que vol ser punt de trobada dels futurs creadors que surtin al carrer amb el seu Nokia N93 a capturar instantànies en moviment de la vida quotidiana. Gary Oldman ha dirigit la primera pel·lículeta d'aquest Dogma Nokia: Donut, que dura dos minuts, mostra una curiosa ombra en forma de donut que es reflecteix sobre les aigues ondulants d'una piscina a ritme d'una música. La pel·lícula mostra també la qualitat d'enregistrament d'aquest nou tipus de videocàmara-mòbil, molt similar a l'obtinguda per les càmeres DVD. A continuació podeu veure el Donut en qüestió:



Segons explica el mateix Gary Oldman, l'N93 "permet capturar els moments extraordinaris de la nostra vida diària i compartir-los amb el món. La imatge en Donut és un moment efímer que vaig viure i que em va servir d'inspiració per a treure'm de la butxaca el meu mòbil i gravar-lo per a compartir-lo amb els altres. Tant de bo que la meva pel·lícula motivi a la gent a fer el mateix".

I que consti que a mi Nokia no em paga res per tota aquesta publicitat.

Technorati Tags:

5 comentaris :

Anònim ha dit...

Crec que va ser Kiarostami qui va dir que el cinema digital portaria,sense cap dubte importants assoliments, pel fet de democratitzar el mitjà i la indústria, però al mateix temps també ens acostaria les majors preses de pel, pel fet de que qualsevol es pot posar darrera d'una càmera sense ser necessari el coneixement previ del mitjà ni tenir talent.

Millor serà que Oldman es dediqui a la interpretació. No és un mal actor, però si ha de dirigir pel·lícules semblants a aquest Donut, aguantar-les serà pitjor que suportar un video de casament o de les vacances d’estiu

Judith Vives ha dit...

Justament és Kiarostami qui ha dirigit la pel·Lícula Five, que són cinc plans seqüència en la línia de Donut de Gary Oldman: un ànecs passejant per la platja, un tronc de fusta surant a l'aigua del mar, etc... Presa de pèl?

Anònim ha dit...

Reconec que desconeixia l'argument de Five, d'haver estat així hagués canviat el plantejament del meu comentari. Però crec que això obre un debat interessant, Podem considerar que Oldman i Kiarostami tenen el mateix talent darrera de la càmera? O el que es ho mateix, rodar un plànol fixe és emular a Kiarostami i sortir indemne de l'intent?

Albert ha dit...

D'aquestes coses d'Alta Comunicació no hi entenc, però Nòkia em cau bé perquè ha estat considerada la que menys perjudica el medi ambient.
I si et pagués, tant de bo, oi?

Judith Vives ha dit...

No ho sabia això de Nokia; el meu és Sony Ericsson... I mira, em conformaria amb que Nokia em regalés un mòbil nou.