diumenge, d’octubre 22

Celuloïde Olímpic



Els xinesos s'han pres això d'organitzar les Olimpíades de Beijing 2008 amb més esperit comercial que no pas olímpic. Saben que és el moment per fer el gran anunci al món sobre el despertar del Tigre Asiàtic i per això, res millor que fitxar als que més en saben de crear imatges, els directors de cinema, com a assessors per les cerimònies d'obertura i de clausura dels Jocs Olímpics.

No s'han conformat amb qualsevol, no, sinó que han anat a buscar la crème de la crème del cinema xinès, Zhang Yimou i Chen Kaige. Però al mateix temps, i per garantir que l'interès de l'espectacle sigui universal i infalible també han recorregut al master del show-bussiness Steven Spielberg, que també s'ha afegit a la festa. I aquí no s'acaba la cosa, ja que l'últim a sumar-se al "dream team" del celuloide olímpic ha estat el guanyador-denosequants-oscars i taiwanès universal Ang Lee. Així, aprofiten la inversió i també arreglen les seves cosetes amb Taiwan.

El director de Tigre y Dragón i Brokeback Mountain, per cert, també ha aprofitat l'oportunitat per tornar a "casa" i fer una peli xinesa en xinès, amb superestrella xinesa inclosa, el superguapíssim (i super bon actor, malpensats) Tony Leung Chiu Wai. La pel·lícula, que es titularà Lust, Caution, serà un thriller d'espies basat en una novel·la d'Eileen Chang.
  
Technorati Tags:

2 comentaris :

A ha dit...

L'última de l'Ang Lee, llegida ràpidament, recorda a la segona de la Coppola :P

Judith Vives ha dit...

Lost in translation em sembla que anirà un taiwanès per la xina, no?