dimecres, de juny 28

La Bullock, els remakes i l'amor per sobre de totes les coses



Aquest divendres s’estrena La casa del lago, comèdia romàntica protagonitzada per Keanu Reeves i Sandra Bullock i que aniré a veure el mateix dia de l’estrena, si puc, per la meva vergonyosa afició a les pel·lícules de la Bullock (no me’n perdo cap, ni Miss Agente Especial II). Però aquest cop tinc una bona excusa cinematogràfica.

The lake house és el remake d’una pel·lícula coreana, Il Mare (Siworae, 2000), un dels títols claus en el melodrama lacrimògen que els coreans dominen tan i tan bé. El seu èxit rotund té a veure amb una original idea resolta en un excel·lent guió que combina romanticisme, drama i un toc fantàstic, com una versió modernitzada i salvant totes les distàncies, de films com El fantasma y la senyora Muir o Jennie. La seva protagonista és Jun Ji-Hyun convertida en heroína del melodrama gràcies a Il Mare, pel·lícula a la que d’alguna manera es feia refència, amb humor, al film que va protagonitzar posteriorment, la divertidíssima My Sassy girl.

Il Mare és el nom de la casa on viuen els dos protagonistes d’aquesta inusual història d’amor que es desenvolupa en dos nivells temporals diferents i per via epistolar. La trama comença quan el propietari de la casa del llac troba una postal escrita dos anys més tard per una altra inquilina de la casa. La bústia es converteix en el cuc temporal per on els dos protagonistes escursen la distància abstracta dels dos anys que els separen. A través d’aquesta relació per carta neix una emotiva història d’amor marcada per l’amenaça d’una tragèdia i les possibilitats de canviar el transcurs de la història. De fons, i com també a My Sassy Girl, la idea de la predestinació i de l'amor com a força per superar tots els impossibles.

Technorati Tags: ,

3 comentaris :

Txell ha dit...

Jo vaig veure el trailer i com a bona tonteta sentimental em vaig perjurar que hi aniria tan bon punt l'estrenessin! Per tant... toca!

Anònim ha dit...

Aquest rotllo de cartes a travès del temps ja em sona. No hi ha una pel.lícula quasi calcada on es canvia la bústia per un escriptori antic i Il mare per un casalot colonial?? Americana, d'on sinó?

Judith Vives ha dit...

El rollo de les cartes ja surt en altres pelis coreanes, com a Failan. Aquesta que dius no la conec, saps el títol?