divendres, de maig 5

Conscienciar del canvi climàtic



La edad de hielo 2: el deshielo recupera la colla d’animals prehistòrics que ja van fer fortuna en la pel·lícula original. En aquesta ocasió, la terra on viuen es veu amenaçada pel desglaç i, davant el perill de morir ofegats, es veuen obligats a iniciar un llarg èxode cap a terres més segures. Aquest punt de partida resulta força interessant ja que permet fer entendre als més petits els perillosos efectes que pot tenir el canvi climàtic en el planeta. En aquest sentit, els acudits a costa del mamut i la seva condició d’espècie en perill d’extinció tracten un tema de plena actualitat amb un cert sentit de l’humor.

Però a mesura que avança el metratge, el missatge ecologista inicial es va perdent per donar pas a un seguit de situacions més o menys entretingudes. No falten les escenes de persecucions i fugides, la de superació de les pors personals –per exemple, el tigre que aprèn a nedar per salvar un amic– ni l’enfrontament final de bons i dolents. Ice Age 2 regala també un curiós número musical protagonitzat pels voltors, i l’aparició d’una secta de peresosos que sembla inspirada directament en els marcians de Toy Story. La col·lecció de divertits gags protagonitzats per l’esquirol i el seu gla escorredís continuen sent, com ja ho van ser en la primera part, el millor d’aquesta seqüela de la qual només cal lamentar la manca d’un major risc i compromís a l’hora de tractar un tema sobre el qual necessàriament cal conscienciar els menuts.

Technorati Tags: ,

2 comentaris :

Anònim ha dit...

Aquesta és de les poques pelis que puc aspirar a veure actualment...

Judith Vives ha dit...

No et pensis, que des de que ens han tancat els cines del centru de Mataró, no és que l'oferta de pelis sigui molt més àmplia...