dissabte, d’abril 8

Especial culinari de Quaresma (capítol sisè)



Aquesta setmana ens hem fet esperar però crec que l'espera haurà valgut la pena. A una setmana vista de la fi d'aquest especial culinari no hem volgut deixar passar l'oportunitat d'atacar la recepta de bacallà més tradicional de la Quaresma, coneguda amb el nom clar i català de "Bacallà de Quaresma". La seva preparació, com sempre, està xupada...

Ingredients: 300 grams, 1 ceba, 2 alls, ametlles, julivert, farina, aigua, prunes i dos ous

Preparació: preparem els ous durs posant els ous a bullir amb aigua. Posem les prunes en remull uns vint minuts. Enfarinem el bacallà i el fregim en una paella amb força oli ben calent i el reservem. Al mateix oli enrrossim la ceba picada petita. Quan falti poc hi afegim un raig de vi blanc o de conyac i deixem que redueixi. En un gotet d'aigua desfem una mica de farina (sobretot que no quedin grumolls que si no la salsa no xuta). Preparem una picada amb els alls, les ametlles i el julivert i la barregem amb l'aigua i la farina. A continuació ho afegim a la paella amb la ceba, ho deixem reduir una mica fins que quedi una salseta blanca. Al cap d'uns deu minuts hi podem posar les prunes senceres, els ous durs partits per la meitat i el bacallà. Ho deixem una estoneta perquè el peix agafi el gust de la salsa i ja podem servir.

Technorati Tags: