dilluns, de desembre 19

Quina pel·lícula anem a veure?


Dins la nova programació del Centre de Formació permanent de les Tres Roques de Mataró us oferim un curset per formar espectadors de cinema crítics i amb criteri. El curs es titula 'Quina pel·lícula anem a veure' i pretén donar eines i recursos per guiar l’espectador entre les diferents ofertes i formats cinematogràfics i ajudar-lo a moure’s per la cartellera amb sentit crític i ganes de descobrir noves propostes.
ATENCIÓ: Les classes comencen l'1 de febrer però les inscripcions s'han de fer abans del 21 de desembre, així que encara teniu un parell de dies. També podeu regalar un val pel taller!

A continuació, descripció, filosofia i metodologia del curs.

DESCRIPCIÓ:
Quantes vegades ens hem trobat davant la cartellera sense tenir molt clar quina pel·lícula anar a veure? Ens hem de conformar amb la gran estrena comercial de la setmana o tenim altres opcions? La millor pel·lícula és la que té més premis? A quin crític he de seguir? En aquest curs volem proporcionar eines i recursos per saber-se orientar entre les diferents opcions cinematogràfiques, i que ens ajudaran a descobrir altres tipus de cinema i altres maneres de veure’l i compartir-lo.

L’objectiu d’aquest curs no és l’anàlisi tècnic i acadèmic de les pel·lícules sinó la formació de criteris personals que permetin entendre, aprofundir i gaudir de totes les propostes cinematogràfiques al nostre abast més immediat. El cinema és una de les arts que més ens ajuda a entendre el món d’avui en dia i per això volem contribuir a crear un debat al seu voltant, així com l’intercanvi d’idees i d’informació sobre les diferents opcions.

CONTINGUT DEL CURS:
On veiem cinema?
El cinema invisible
El cinema comercial
Noves tendències del cinema (panorama)
Programacions alternatives: filmoteca, cinefòrums
Festivals i premis
Revistes, diaris i crítics
Cinema i altres arts

Temes per debatre (en sortiran més al llarg del curs):
Cinema a casa o a la sala.
Doblatge o versió original.
Adaptacions literàries.
Cinema d’autor o comercial.
Quin ha de ser el paper del crític?
Cita o còpia cinematògrafica.

METODOLOGIA:
Les classes constaran d’una part teòrica o introductòria i una més pràctica o de debat. Es projectaran fragments de pel·lícules relacionades amb els continguts, es consultaran pàgines webs i publicacions especialitzades. També es farà un seguiment de l’actualitat cinematogràfica a través de notícies, assistència a projeccions i debats. Creació d’un espai de participació i intercanvi 2.0

OBSERVACIONS:
El curs s’intentarà adaptar al màxim a l’actualitat del moment. Els continguts es modificaran en funció de si hi ha algun festival en marxa, estrenes polèmiques o notícies d’actualitat. També es podran tenir en compte els interessos específics que manifestin els alumnes.

Més info a la pàgina 18 del document adjunt [cliqueu aquí]. Si teniu més dubtes envieu-me un mail a juvives@gmail.com