divendres, d’agost 26

Bogeries venecianes


‘Locuras de verano’ no és ni de bon tros un dels grans títols de David Lean ni de Katharine Hepburn, però conserva aquell encant una mica naïf de les comèdies romàntiques agredolces del Hollywood clàssic. És una pel·lícula al servei d’una estrella, i una estrella al servei d’un magnífic escenari, una Venècia de postal, tan decadent com màgica, tan seductora com la Venècia que he pogut descobrir aquest estiu, més de cinquanta anys després que la Hepburn hi visqués la seva aventura amb l’atractiu Rossano Brazzi. Superat el primer impacte de la massificació turística i caminant entre ponts, canals i carrerons, hem anat descobrint una altra Venècia més genuïna, amb racons menys transitats i plens d’encant que convidaven a somiar i sospirar per aventures i bogeries de tota mena...

Caminant per aquests carrerons i sense saber ben bé com –mai ho acabes de saber en el laberint venecià- vam arribar al campo San Barnaba i allà, en una cantonada, entre l’església i el petit pont, vam trobar la botigueta que regenta en Rossano Brazzi a la pel·lícula. Ja no és una botiga d’antiguitats sinó de joguines artesanals (molt maques, per cert) i té un nom tan cinematogràfic com La linterna magica. Dubtàvem de si aquella seria, realment, la botiga on la Katharine, atreta pel vidre de Murano, s’atura i es retroba amb el seu atractiu admirador. Vam entrar dins la botiga i al mostrador, una postal amb el fotograma de la pel·lícula ens va confirmar la troballa. El dependent, content que uns turistes recordessin l’escena, ens va convidar a pujar al primer pis on hi ha penjat un cartell original del film de David Lean.



M’agrada resseguir localitzacions de pel·lícules i el campo San Barnaba és un bon lloc per disfrutar. No hi ha només la botigueta de ‘Locuras de verano’, també el punt del canal on la Katharine Herpburn cau accidentalment a l’aigua mentre filma amb la seva petita càmara de ‘Super 8’ la botiga pel seu record. I al costat de la petita botiga, l’església de San Barnaba també és un lloc de peregrinació cinèfila, ja que apareix a la tercera entrega de les aventures d’Indiana Jones.