dijous, de febrer 17

Quatre dies de Mostra


Des d'aquest dijous i fins diumenge que ve té lloc al Teatre Monumental de Mataró la Mostra de Cinema [blog]. Després d'alguns estira-i-arronsa, la Mostra s'ha pogut celebrar per fi tot i que en unes noves dates i amb un calendari més redut. Tot i això, la programació proposa quatre interessants títols entre els quals jo destacaria el de la versió de 'Sangre fàcil' que ha fet Zhang Yimou. Us deixo el text que hem publicat a Capgròs.com on hi trobareu molta més informació.

La pel·lícula francesa Mamouth, protagonitzada per Gerard Depardieu, obrirà aquest dijous, dia 17, la XXXII Mostra de cinema de nous realitzadors. El film de Benoït Delépine i Gustave Kervern, nominada als premis Cesar, presenta la història d’un personatge que s’embarca en un viatge al passat en la seva vella motocicleta a la recerca dels documents regals que li permetin jubilar-se i cobrar la pensió després de tota una vida treballant.

La Mostra de Cinema, que tindrà lloc al teatre Monumental entre el 17 i el 20 de febrer, ha vist enguany reduït el seu calendari i el nombre de films que s’hi projectaran. La programació està integrada per quatre pel·lícules i un documental. El divendres 18 es podrà veure Sangre Fácil, el remake que el dirctor xinès Zhang Yimou ha fet del debut cinematogràfic dels germans Cohen. L’endemà dissabte serà el torn de La Doctrina del Shock, el darrer film de Michael Winterbottom; i el diumenge 20 es projectarà In a better world, de la danesa Susanne Bier, guanyadora del Globus d’Or a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

Entre els fets més destacats de la Mostra d’Enguany, hi figura la presentació del documental Santes 15, el dissabte 19, realitzat per 15 joves realitzadors mataronins durant Les Santes de 2010. I com a acte previ a la projecció de Sangre Fácil, l’associació gastronòmica Amics de la Teca oferiran un tast de menjar xinès.
Crítica publicada a Capgròs