dimecres, de setembre 29

L'eliminació de la Mostra de Cinema de Mataró

L'institut Municipal d'Acció Cultural de l'Ajuntament de Mataró ha decidit eliminar la Mostra de Cinema de Nous Realitzadors, un certamen que deixarà de fer-se després de 31 anys. Aquesta és l'editorial que hem publicat a Capgròs denunciant el que considerem un error polític i cultural.

L'eliminació de la Mostra de Cinema

L’IMAC ha decidit deixar d’organitzar la Mostra de Cinema, un certamen amb més de trenta anys d’història i plenament arrelat a l’agenda cultural mataronina. L’eliminació de l’oferta cinematogràfica afecta també a la programació estable que s’oferia els dijous en conveni amb els cinemes Verdi. Els arguments esgrimits pel regidor de Cultura Sergi Penedès són essencialment pressupostaris. De passada, s’apunta una voluntat de "reestructurar l’oferta de cinema no comercial”, voluntat que es contradiu, certament, amb les accions de l’IMAC, que han anat ofegant una mostra de cinema que en els darrers anys havia aconseguit definir el seu model. Un model que hauria requerit de majors esforços econòmics, però també de més suport polític per part de l’administració que el promou. Els arguments sobre la baixa assistència a les sessions de cinema no són acceptables perquè no s’ajusten a la realitat, però sobretot, perquè en cap cas poden servir per justificar l’eliminació d’una oferta cultural que dóna resposta a un sector de la població. En tot cas, cal revisar el model i continuar-hi apostant amb els canvis que siguin necessaris, però no liquidar-lo sense més. L’IMAC demostra una vegada més la manca d’un projecte cultural sòlid per la ciutat i la manca de visió en prescindir d’una plataforma ideal per potenciar aquest sector audiovisual que pren volada en altres sectors de la ciutat, amb l’impuls del TecnoCampus o de la Nau Minguell. Lamentar, per últim, que amb l’eliminació de la Mostra es perdi la darrera comissió ciutadana que col·laborava de forma voluntària i desinteressada per fer realitat un esdeveniment que, malgrat els arguments que esgrimeix ara l’IMAC, comptava amb un públic molt fidelitzat.

Us recomano també que llegiu l'interessantíssim article que ha escrit el crític Salvador Montalt sobre la Mostra de Mataró, que subscric completament. El podeu llegir clicant en aquest enllaç.


2 comentaris :

Arcangelo ha dit...

Ànim, mataronins. Hi han mil maneres de fer el que l'ajuntament no sap fer!

Jordi F.C. ha dit...

És una veritable llàstima. Les programacions eren molt interessants, malauradament només vaig poder-hi venir una vegada.
Crec que tenia prou entitat per atraure gent de fora de Mataró, com és el meu cas.

Esperem que faci com l'au fènix...