dimecres, de setembre 17

Anem a fer el zombie?



Sitges. Aquesta ciutat entranyable que a l'octubre acull un festival no menys entranyable, que aquest any ha tingut una ocurrència que pot passar als anals del friquisme mundial. La cosa es diu Zombie Walk i com el seu nom indica, es tracta d'una marxa de zombies pels bonics carrers d'aquesta vila del Garraf. La idea ha sortit de la secció underground del festival, Brigadoon, i ha trobat el recolzament d'Eastpak, Calle 13, Pepsi i Planeta D'Agostini Comics. Es farà el dia 10 d'octubre.

Conceptualment, això del Zombie Walk és una cosa molt senzilla: penya fent el mort vivent pel carrer. L'objectiu és aconseguir una mena de record mundial, és a dir, el màxim de penya fent el zombie pel carrer. Com a reclam, Sitges ha aconseguit enredar ni més ni menys que a George A. Romero, altrament conegut com el director de La noche de los muertos vivientes. Escaient, oi? Doncs George A. Romero (que l'any passat ja va ser al festival) a la seva edat i amb el seu prestigi, s'encarregarà de donar el tret de sortida a tan singular marxa popular.

Encara que conceptualment sigui una cosa senzilla, a la marxa zombie hi ha normes. Són les següents (facilitades per l'organització del festival):

1. D'entrada recorda que ets un no viu, així que el teu aspecte ho ha de demostrar.
2. Tingues en compte les bones maneres d'un zombie: grunyits, gemecs, queixes i fins i tot udols (si ets un home llop zombie) són imprescindibles. "Els bons zombies no trenquen vidres".
3. No t'oblidis d'impregnar el teu cos amb sang: a la boca, al coll,... i molt millor si la sang no és teva.
4. Camina com un zombie de veritat, arrossegant les cames i demanant cervells.
5. Segueix als nostres guies i no et desviïs, el gran tiberi està al final del recorregut.
6. A les 19h George A. Romero donarà el tret de sortida, col·loca't darrera d'ell i no el toquis.
7. Si no vens zombificat adreçat a la zona Brigadoon (Edifici Miramar) i els nostres experts maquilladors et deixaran com un zombie de veritat a partir de les 12h del migdia.
8. Un cop a la platja, la festa continua amb el millor zombie concert de la terra dels morts vivents.

La marxa començarà a les set de la tarda a l'edifici Miramar. El recorregut discorrerà pels carrers principals del centre de Sitges i acabarà al Passeig de la Ribera, amb un concert gratuït dels grups Motorzombis, Dulcamara, Eyaculación Post Mortem, Secret Army, Brioles i Los Tiki Phantoms.

Doncs ja ho sabeu.