dimecres, d’octubre 31

Un altre Halloween



No és la meva intenció entrar en el debat sobre si la castanyada és una festivitat nostrada o si el Halloween és una imposició imperialista, però em sorprèn la poca vista de la distribució cinematogràfica que ha perdut l'oportunitat d'estrenar la nova versió de Halloween la mateixa nit de Halloween...

És molt poc probable que el remake de Halloween que ha dirigit Rob Zombie faci oblidar el film original de John Carpenter. Però malgrat els dubtes sobre la necessitat de fer un remake com aquest, la nova versió de Halloween -presentada al recent Festival de Cinema de Sitges- confirma aquest músic de heavy metal reciclat en cineasta com el més digne hereu de la tradició del gènere i el proclama "master of horror" de ple dret. Zombie apuntava maneres des de el seu brutal debut amb La casa de los mil cadáveres, i amb aquest remake deixa fora de qualsevol dubte la seva filiació a la nova generació de l'american gothic.

Rob Zombie es planteja la revisió de Halloween des de la més absoluta admiració i reconstrueix aquell film amb gran fidelitat. Tot i això, tampoc renuncia a aportar la seva personal visió sobre el monstre i per això, dedica la primera part del film a relatar l'origen de la perturbació del psicòpata Michael Meyers, cosa que fa que el film es pugui entendre com a remake i preqüela al mateix temps.