dijous, d’abril 5

El cinema després de Zhang Yimou



La Xina Continental -sense Hong Kong, que en cinema són independents- serà el país convidat de la propera edició del BAFF, tal i com podeu comprovar amb el preciós cartell d'aquest any. El certamen se celebrarà del 27 d'abril al 6 de maig i oferirà la possibilitat de seguir l'evolució del cinema xinès contemporani, a través dels films dels cineastes de la Cinquena Generació (Zhang Yimou and Co), l'encara força desconeguda Generació post-Tiannanmen o Sisena Generació (Zhang Yuan, Jiang Wen, etc) i el gran nom de la Xina d'avui, Jian Zhangke, que va guanyar a Venècia amb l'esperadíssima Still Life.

El BAFF s'inaugura el 27 d'abril als cinemes Aribau Club amb la projecció del nou film de Zhang Lu, que l'any passat va guanyar al BAFF amb Grain in Ear (pel·lícula que també es va poder veure a la Mostra de Cinema de Mataró). La seva nova cinta es titula Desert Dream (Hyazgar).

A banda de la cosa xinesa, la programació del BAFF també convida a triar i remenar entre la millor producció asiàtica, amb propostes tan fabuloses com la nova de Tsai Ming Liang I don’t Want To Sleep Alone; la nova de Djamshed Usmonov, To Get to Heaven First You Have To Die; la última d'Apichatpong Weerasethakul, Syndromes and a Century i el nou film de Ryuichi Hiroki, titulat M.

Més títols i més informació en general clicant aquí.