dijous, d’abril 19

Nou hores a la Xina



Aquest any el Baff ens proposa un d'aquells reptes que a l'Espai Isidor tant ens agraden: ni més ni menys que la projecció en una única i valenta sessió de Tie Xi Qu, més coneguda com Al oeste de los raíles, i que té una durada total que supera les nou hores. No faltarem a la cita, com tampoc vam faltar a la megaprojecció de deu hores que els amics del BAFF van fer fa dos anys, en complicitat amb el realitzador filipí Lav Diaz.

Al oeste de los raíles és un documental dividit en tres parts que retrata la decadència econòmica de la zona Tie Xi, al nord-est de la Xina, motivada per un seguit de tancaments de grans fàbriques. El director Wang Bing va estar tres anys rodant un material que li permet oferir un viu retrat de l'evolució econòmica i social de la Xina.

En aquestes deu hores, a banda de gaudir d'aquest film que ja es considera clau dins el cinema xinès recent, una servidora també aprofitarà per mirar de practicar el putonghua -o xinès mandarí estàndard- amb el que fa uns mesos que em barallo. De moment he guanyat una batalla i he aconseguit redactar la meva primera redacció en caracters. Aquí la teniu:

1 comentari :

Anònim ha dit...

Hola Judith. Excel·lent blog. Saps si passaran la pel·lícula de'n Wang Bing ininterrupmpdament? Seria intenressant que fessin 2 o 3 pauses, com es va fer amb Shoah a l'Institu Francés (en dos dies, parant cada 2h30). Estava buscant gent per fer una quedada i anar-la a veure, no trobaré una multitud però algun freak caurà. Ens veiem allí si vols. Jo escric a vàries revistes també, però no m'han acreditat. Tu ho has aconseguit?