dimecres, de març 7

Hollywood a la Xina



Aquest proper divendres s’estrena The painted veil, una pel·lícula de John Curran protagonitzada per Edward Norton en la que comparteix repartiment amb Naomi Watts. Es tracta de la tercera adaptació que es fa de la novel·la homónima de M. Somerset Maugham (la primera estava protagonitzada per Greta Garbo) i explica la història d’una dona que per fugir del seu entorn es casa amb un metge que, al descobrir la infidelitat de la seva dona, decideix refugiar-se en un campament a la Xina per ajudar a tractar un brot de cólera.

Però avui no és l’argument de The Painted Veil el que volia explicar, sinó un detall força interessant que passa desapercebut quan es parla d’aquesta pel·lícula. I és que es tracta d’una de les primeres pel·lícules produides per la Warner China Film HG Corporation, la primera companyia cinematogràfica de capital mixte de la història que es constitueix a la Xina. La companyia està formada pel China Film Group -el conglomerat d'empreses d'espectacles més important de Xina-, el Hengdian Group -propietària de diverses empreses de cine i tele- i la Warner Bros Pictures, de sobres coneguda, i que disposa d'un 40% de les accions d'aquesta corporació. Per dir-ho de forma clara i entenedora: The Painted Veil podria considerar-se una pel·lícula xinesa i, de fet, a les sales de cine de la Xina s’estrenarà com a tal.

La Warner China Film es va constituir a mitjans del 2005 i de moment ha començat a treballar en tres projectes, el primer en estrenar-se dels quals és aquest The painted veil, que aquí es dirà El velo pintado. Les altres dues són Jade Warrior i Telephone 601, protagonitzada entre d'altres per Cecilia Cheung, Zhou Bichang and Hu Ge.

Gràcies a la coproducció xinesa, El velo pintado s’ha pogut rodar en escenaris reals de la Xina, una cosa que també resulta força excepcional, tal i com expliquen en els seus responsables en el dossier de premsa: "No ens limitàvem a arribar i rodar la peli i sortir corrents. Col·laboràvem de fet amb els xinesos i amb l’Institut Xinès de Cinematografia", diu el director John Curran. "Aquesta és la primera pel·lícula occidental sobre Xina que es roda en sòl xinès des de fa molt de temps", afegeix Edward Norton.

A més a més, en el repartiment hi podem trobar alguns actors xinesos, entre els quals destaca Anthony Wong, molt conegut entre els seguidors del cine de Hong Kong entre d’altres pel seu paper a Infernal Affairs, on interpretava el personatge que a Infiltrados es va partir entre Martin Sheen i Mark Whalberg.

Technorati Tags: