divendres, de març 16

El concursant dels festivals de curts



Els curtmetratges Yul i 15 dias han convertit el seu director, el gallec Rodrigo Cortés, en un dels realitzadors més premiats i una de les grans promeses del cinema espanyol. A la Mostra de Cinema de Mataró hem tingut la gran sort de poder veure i fins i tot premiar els dos curts, el de Yul amb un tercer premi i 15 días, l'any següent, amb el primer premi del certamen.

Gràcies a l’èxit aconseguit a Mataró i a prop de vuitanta festivals més, Cortés va aconseguir fer-se un nom i, sobretot, fer el salt al llargmetratge i dirigir la seva primera pel·lícula, Concursante, que s'estrena aquest divendres i al que caldrà estar molt atents.

El film, protagonitzat per l’argentí Leonardo Sbaraglia, té com a protagonista a Martín Circo Martín, un professor que guanya el concurs més milionari de la història de la televisió a Espanya: tres milions d’euros en regals. Però el que hauria de ser motiu d’alegria, es converteix per a Martón en un autèntic malson, arrosegant-lo a la ruina absoluta.

Sembla que en el film Cortés es manté fidel a l'estil que s'ha anat formant al llarg dels seus curtmetratges. Podeu fer-li una ullada a aquest curt de poc menys de dos minuts que va realitzar pel festival Notodofilm 2007 com a membre del jurat, i que us pot donar una idea aproximada del que trobareu a Concursante.


Technorati Tags: