dilluns, de novembre 27

L'anvers i el revers



Com sabeu el projecte més recent de Clint Eastwood no és una, sinó dues pel·lícules amb les quals intenta mostrar la batalla d'Iwo Jima des dels dos bàndols, el nordamericà i el japonès. A moltes sales de cinema projecten des de fa dies el tràiler del film "americà", Banderas de nuestros padres, que serà la primera en estrenar-se -a casa nostra el 5 de gener- i que se centra en les conseqüències de la batalla als Estats Units.

Si, com jo mateixa, teniu curiositat per la versió japonesa, titulada Letters from Iwo Jima, podeu clicar aquí per veure'n el tràiler. Letters from Iwo Jima està protagonitzada per actors nipons -entre els quals destaca Ken Watanabe- i rodada íntegrament en japonès, cosa que d'entrada i sense haver vist la pel·lícula ja ens fa treure el barret davant Clint Eastwood pel seu valor i per la originalitat de la proposta.

El mateix Eastwood va explicar durant la preestrena de Letters from Iwo Jima a Tokyo, fa un parell de setmanes, que la seva intenció ha estat la de rendir un "tribut a totes les vides perdudes en ambdós costats. La gran futilitat de la guerra està exposada en la pel·lícula; en una guerra no hi ha guanyadors, sempre se sacrifica a la juventut".

Technorati Tags: