dimecres, de juliol 19

Perquè el món no necessita Superman



Quan Superman retorna a planeta terra, la periodista Lois Lane està a punt de recollir un premi Pulitzer per un reportatge titulat «Perquè el món no necessita Superman». A la pel·lícula Superman Returns, aquesta és només la forma d’explicar el despit de la noia abandonada anys abans i sense més explicacions pel superheroi de la capa vermella. Però la realitat és que això és el que es deuen haver plantejat els responsables de retornar aquest personatge a la gran pantalla dues dècades després de l’últim capítol, estrenat a finals dels anys vuitanta.

I la realitat post 11 de setembre amb la que es topa aquest Superman és massa complexa per un heroi capaç de salvar les víctimes d’un robatori en una petita botiga però no d’ajudar en un món ple de guerres i desgràcies naturals. Els guionistes s’han escarrassat en adaptar el personatge als temps que corren, mostrant-lo en ocasions més fràgil i vulnerable, però de fons sona un enfadós discurs pseudomessiànic molt fora de lloc que pretén fer d’aquest Superman la guia esperitual que necessiten els éssers humans.

Com a pel·lícula, el Superman Returns que signa Brian Synger aconsegueix entretenir en algunes seqüències puntuals, però també perd l’interès en moltes ocasions. A favor seu compta amb la sòlida i divertida interpretació de Kevin Spacey -recuperant el paper que va fer Gene Hackman- i de Parker Posey, així com amb un cert aspecte retro i nostàlgic reforçat amb la recuperació, per exemple, de les imatges que va rodar Marlon Brando en el film original.

Technorati Tags:

4 comentaris :

Txell ha dit...

Ja estic farta de super herois i de totes aquestes mega produccions!
Pq no fan res de bò últimament?
Saps quan estrenen la d'en Puig Antich?

Anònim ha dit...

hola judith!
estic d'acord amb el que dius.
de fet vaig anar a veure la peli aquest cap de setmana i podria resumir l'experiència com: entretinguda, psi... però massa imatge digital i segurament mitja hora llarga.
he de dir que moltes expectatives tampoc hi havia posat... va ser un rampell boig dels últims cinc minuts abans de comprar l'entrada...

Jess Wong ha dit...

Salvador (Puig Antich) sembla ser que s'estrenarà a mitjans de setembre. Dates que es creuen més fèrtils a la reflexió. Per això a l'estiu s'estrena el que s'estrena.
Per cert Superman està caducat...

Judith Vives ha dit...

Holes. Txell, l'estiu sempre és època de rebaixes, al cine. Ja veus que en Jess ja ha avançat la resposta sobre això de Salvador. Belgolb, jo també estic d'acord amb el que dius.
Gràcies per la visita a tots.