dilluns, de juny 19

Vida de sant amb arts marcials



L’estrella del cinema d’arts marcials Jet Li és el protagonista absolut de Sin miedo (Fearless), pel·lícula que s’ha presentat com un producte en la línia de Hero o La casa de las dagas voladoras aprofitant la presència del prestigiós coreògraf Yuen Wo Ping (conegut pels seus treballs a Matrix i Kill Bill). En realitat, però, es tracta del biopic força convencional sobre Hou Yuan Jia, un històric lluitador que va fundar la Federació d’Esports Jin Wu i va popularitzar les arts marcials.

El relat, que comença el 1910, s’estructura al voltant d’un gran flashback que ressegueix la trajectòria d’aquest personatge, des de la seva infantesa humil i malaltissa i fins als primers èxits, la posterior caiguda i la redempció final. Cada episodi inclou nombroses seqüències de lluita, que són el principal atractiu d’un film que a estones entreté, però que no arriba a fer vibrar com els cèlebres títols als quals es pretén comparar.

El seu director és Ronnie Yu, responsable de films com La novia de Chucky o Freddy vs Jason –fets a Hollywood– i que amb Fearless retorna a Hong Kong, on va començar la seva carrera. La pel·lícula compta amb el beneplàcit de la fèrria censura xinesa, i de fet, no dissimula una certa ideologia a favor de la unitat i la grandesa del poble xinès. Aquest missatge queda reforçat, justament, pel retrat idealitzat que s’ofereix d’aquest Hou Yuan Jia, i que queda representat com poc menys que un heroi nacional.

Technorati Tags: