divendres, de març 31

Especial culinari de Quaresma (capítol cinquè)



Si avui és divendres, això és l'especial culineri bacallaner de l'Espai Isidor. Avui que teniem més temps (inaudit!) ens hem llençat a l'exploració de les grandeses gastronòmiques tarragonines, i hem topat amb aquesta recepta que es diu "Bacallà de Tarragona". Anoteu:

Ingredients: bacallà, una patata, una ceba, tomàquets, 50 g. d'ametlles, 50 g. de nous, pa fregit, pebre vermell dolç, farina, caldo (de peix), all-i-oli

Preparació: Trinxem una ceba i la posem al foc a coure, fins que quedi daurada. Pelem la patata, la tallem a rodanxes i la posem a la mateixa paella. Afegim el caldo, deixem que la patata es faci una mica i ja podrem afegir una cullerada d'all-i-oli i una picada feta amb les ametlles, les nous i el pa. Ratllem el tomàquet i també l'afegim. Barregem una mica de farina amb el pebre vermell i també ho incorporem a la salsa. En una altra paella, fregim el bacallà enfarinat. Quan s'enrosseixi, el traslladem a la paella amb la salsa i deixem que s'impregni bé. I ja podrem servir.

Technorati Tags: ,