dimecres, de gener 11

L'any del grocEl director de Hong Kong Wong Kar Wai serà el president de la propera edició del festival de Cannes que se celebrarà entre el 17 i el 28 de maig. Serà la primera vegada en 59 anys que un director xinès presideixi el jurat del que es considera el festival de cinema més important del món.

També per primera vegada després de 55 edicions, una actriu coreana formarà part del jurat del festival de Berlin, que començarà el 9 de febrer. Es tracta de Lee Young-ae, protagonista absoluta de la darrera pel·lícula de Park Chan Wook Sympathy for lady Vengeance, paper pel qual ha rebut diversos premis, inclòs el de millor actriu al festival de Sitges.

I mentrestant el taiwanès Ang Lee acapara premis a Hollywood, i no pas amb una pel·lícula d'aires exòtics com Tigre y dragón, sinó amb l'esperadíssim western-melodrama Brokeback Mountain.

Davant aquest panorama, sembla que els premis cinematogràfics d'aquest 2006 estaran clarament tenyits de groc. A veure si així aconseguim que la difusió del cinema oriental es normalitzi...