dijous, de novembre 3

Exili



A partir d'aquest dijous dia 3 i fins el proper dia 13, m'exilio al Teatre Monumental de Mataró, capital del Maresme, a només 20 minuts de BCN en cotxe i 35 minuts en tren. Hi tindrà lloc la Mostra de Cinema de Nous Realitzadors, un certamen que en la seva 27ena edició es reinventa a si mateix i tira la casa per la finestra amb una programació d'AUTÈNTIC-LUXE-QUE-JA-LA-VOLDRIEN-A-CANNES-I-A-BERLIN. En total es projectaran 12 pel·lícules, que són poques però ben triades, amb un minicicle dedicat a les dones realitzadores i un munt de preestrenes que ja veurem si s'arriben a estrenar mai comercialment, així que l'oportunitat serà única i irrepetible.

La Mostra s'inaugura aquest dijous dia 3 amb la preestrena de la pel·lícula francesa L’Esquive (que al nostre país es titularà La escurridiza, o Cómo esquivar el amor), d’Abdellatif Kechiche, un film revelació a França, i que ha guanyat el darrer premi Cèsar, per davant d’altres títols com Los niños del coro i Largo domingo de noviazgo. Després vindran altres títols com el fals documental CSA:Confederate States of America, la comèdia Anita and me, el film vietnamita Buffalo boy, la peli de ciència ficció de baix pressupost Primer, My sassy girl (GENIAL, DIVERTIDÍSSIMA!) i una de les guanyadores de l'últim festival de San Sebastián, Iluminados por el fuego. A més, al minicicle de cinema dirigit es projectaran l'iraniana 20 fingers, l'israeliana Mur, la franco-belga ambientada a Georgia Depuis que Otar est parti, l'austríaca Struggle i el maravellós documental de Mercedes Álvarez El cielo gira. I de regal, un curtmetratge amb cada pel·lícula. I a sobre hi ha un abonament de només 30 euros per a totes les sessions... És que no teniu excusa per no venir!

Technorati Tags:

3 comentaris :

Anònim ha dit...

Coincideixo amb tu amb la divertidissima My Sassy girl (també vaig riure molt, potser més, amb My wife is a gangster, tb coreana).

I Primer és un film curiós, m'encanten els títols de crèdit, on tothom fa dues o tres feines, fins i tot el catering va a càrrec dels pares del director... Bona, bona!

Judith Vives ha dit...

My sassy girl és un títol de culte a Corea i també entre els aficionats al cinema oriental. Els americans ja en preparen un remake!

Primer em va semblar molt original, però també complexa de seguir, tot i que em sembla que no tenia el dia.

De L'esquive, ara que ja l'he vist, et puc dir que és excel·lent, una mena de "Barrio" però molt millor, més viscuda i infinitament més creïble.

Anònim ha dit...

Gràcies Judith!

(si, per veure Primer en condicions has de tenir un parell de carreres i un doctorat de fisica...) Esperarem al DVD, aviam si porten subtitols que vagin explicant la pelicula jeje