dimarts, de juliol 19

Sense pretensions



D’entrada, Los 4 Fantásticos no promet ser res més que l’enèsima adaptació d’un còmic de la Marvel, funcional i sense personalitat, realitzada amb l’únic objectiu de fer diners ràpids aprofitant l’ensopiment estival. Però s’ha de reconèixer que el director Tim Story –la filmografia del qual no feia presagiar res de bo- no només ha sabut acomplir l’expedient sinó que al mateix temps, li ha tret partit al material de base i ha filmat una més que digna pel·lícula d’entreteniment pur i dur. Ni més ni menys.

L’absoluta manca de pretensions el que més s’agraeix d’aquesta versió de Los 4 fantásticos, un film que combina l’humor ingenu i una certa autoironia, un parell o tres d’escenes d’acció trepidants i els efectes especials de segona amb una despreocupació pròpia de la sèrie B. D’alguna manera, Tim Story també ha sabut treure-li el suc als personatges estereotipats, les interpretacions encartronades i els diàlegs plens de tòpics, i fins i tot arriba a convèncer de que la simplicitat ha estat deliverada en aquesta entranyable i autoparòdica pel·lícula de superherois de còmic.

No s’ha d’esperar de Los 4 fantásticos un film de gènere amb signatura d’autor com ara el Hulk d’Ang Lee o el Darkman de Sam Raimi, per posar alguns exemples, però si s’accepta la proposta amb la mateixa manca de pretensions, l’espectador es trobarà amb un producte fresc, lleuger i entretingut en conjunt, que fa sortir del cinema amb un somriure al rostre i que, això si, s’oblida tan bon punt s’ha arribat a casa.