dissabte, de juliol 16

Infernal Remakes



Martin Scorsese està preparant el remake d'una pel·lícula de Hong Kong de gran èxit, Infernal Affairs, que s'acaba d'editar en DVD a casa nostra sota el maravellós títol de Juego sucio(!). La versió que en farà Scorsese es titularà The Departed i tindrà com a protagonistes a Matt Damon i Leonardo di Caprio en els papers que a la versió original interpreten Tony Leung i Andy Lau. Sincerament, no cambiaria per res del món els protagonistes orientals per les dues bledes assoleiades, rosses i ianquis de la versió USA, entre moltíssims altres motius perquè aquests actors xinesos són dos dels homes més atractius del planeta, i també perquè, així entre nosaltres, la meva passió per Tony Leung no té límits ni explicació racional.

Deixant les frivolitats de banda, Infernal Affairs és un enèrgic i trepidant thriller policiac en la tradició del cinema de gènere de Hong Kong que s'ha fet tan famós internacionalment, i que té un dels arguments més originals i ben resolts que he vist jo vist en els últims anys. La idea és, a grans trets, que una tríada (banda mafiosa) de Hong Kong infiltra a un dels seus homes (Andy Lau) a la policia, mentre que paral·lelament el cos policial infiltra un agent (Tony Leung) a la banda. I clar, a més de ser fidels als seus respectius bàndols i mirar de no ser descoberts pels bàndols contraris, també hauran d'aconseguir descobrir la identitat de l'altre, en una missió tan perillosa com emocionant i que et deixa ben enganxat a la butaca.

La versió que s'ha editat en DVD, per cert, conté el final original cantonès del que us diré, sense desvetllar-vos cap secret, que és força ambigu i políticament incorrecte. Per la mula corre un final alternatiu que no sé ben bé perquè es va rodar, però que és molt més correcte i formal, i també infinitament més aborrit. No sé per quin final optarà Martin Scorsese, el que si que sé és que al seu remake també hi té un paper estelar Jack Nicholson fent del cap mafiós, no d'una tríada, evidentment, sinó d'una banda de gàngsters irlandesos de Boston.

5 comentaris :

Anònim ha dit...

Sóc anti-remakes de mena, i més quan no fan més que espatllar bones pelis, però el que més em sorprèn és que l'Scorsese també s'hagi afegit a aquesta moda de versionar èxits orientals... n'hi ha per plegar :S

El Matt Damon no el suporto (jo el tinc classificat entre els peixos bullits), i al costat del Tony Leung, doncs, és clar, no hi ha color :P

mcguffin

Judith Vives ha dit...

jajaja, peix bullit és el terme exacte i precís per referir-se a Matt Damon!

La-Ruina ha dit...

Puede estar muy bien. Y si no, siempre nos quedará el original.

Anònim ha dit...

Que conste que yo llevo loca por Tony Leung desde "Chunking Express". Y fíjate que salía Takeshi Kaneshiro, otra perita en dulce del cine asiático. Pero esa mirada de Tony Leung y sobretodo esa presencia en "calzoncillos de toda la vida", impactante.
Aunque ahora estoy "descubriéndole" el punto a Asano Tadanobu.... uhm...(maravilloso en "Last life in the Universe").
Viva el cine oriental!!!!
P.D.: A mí Matt Damon me deja fría y el otro desde que se murió en "Titanic" allí se quedó en las heladas aguas.

Judith Vives ha dit...

Kitsune, que alegría tenerte en Espai Isidor... si, yo también descubrí Tony Leung en chunking, que le vamos a hacer. La volví a ver hace poco y Takeshi Kanegiro me pareció demasiado niño, aunque cuando la vi por aquellos tiempos una tenía diez años menos... en fin. A Asano le sigo pero que muuuuuuuy de cerca... ;)