diumenge, de febrer 27

Oscar, Nacho, Alejandro



Doncs si, un any més aquí estem, dormint de dia i preparant-nos per La Gran Nit, per la-gran-festa-del-cinema-bla-bla-bla. Els amics i simpatitzants de l'Espai Isidor seguirem religiosament la cerimònia a casa del nostre soci honorífic (l'únic que té Canal +, està clar) amb les nostres llistes de nominats, la nostra porra personal i una llarga experiència com a espectadors de l'Oscar Night que ens avalen com a màxims especialistes en indumentària de gala, estil dels presentadors, actitut dels acompanyants, qualitat dels discursos, tafaneries del cor diverses i... ah, si! també cinema.

Nosaltres, com no podia ser d'una altra manera, donem ple recolzament a la maquilladora de Mar adentro i, evidentment, al futur Amenábar del cinema espanyol (i bloggaire, recordeu) Nacho Vigalondo. Alejandro A. en si no ens necessita: ja té a tots els mitjans estatals fent-li la rosca i, a més, a l'Espai Isidor considerem El hundimiento una pel·lícula infinitament millor (no hem tingut l'oportunitat de veure les candidates de Sud Àfrica i Suècia, descartem decididament Los chicos del coro).

En la nostra condició de defensors de les causes perdudes també hem decidit trencar una llança per Don Cheadle (INDISPENSABLE Hotel Rwanda) i la immensa Imelda Stauton (Vera Drake). Pel que fa als secundaris, tenim certes divisions així que ho decidirem en el moment a cara o creu. També ens hauria agradat que aquest any fós l'any d'Scorsese però lamentablement El aviador no està a l'alçada d'una filmografia que inclou les millors pel·lícules dels 70 (Taxi Driver), 80 (Toro Salvaje) i 90 (Uno de los nuestros). En canvi, creuarem amb força els dits perquè aquest terrorista de l'animació que respon al nom de Bill Plympton resulti l'agraciat en la categoria de millor curt animat.

Sobre les vostres favorites i la resta de candidatures en podem continuar parlant a la zona de comentaris. I recordeu, passi el que passi, guanyi qui guanyi, la MILLOR ENTRE LES MILLORS és i serà Million Dollar Baby.