dijous, d’octubre 28

D'on venim?



Descobreixen una nova espècie humana que va viure fa 18.000 anys

laMalla.net.- Eren uns éssers petitons (els seus cranis caben en una mà humana) que van ser contemporanis de l’Homo Sapiens i que són protagonistes de moltes llegendes que han perdurat fins els nostres dies. La prestigiosa revista Nature, que ha publicitat el descobriment, no descarta que descendents d'aquest exemplar trobat segueixin vius en illes remotes. Un grup de científics australians ha descobert en una illa d'Indonèsia restes d'un avantpassat del que no es tenien notícies fins ara. Era un petit homenet, d'aproximadament un metre d'alçada, que va viure fa 18.000 anys. Fins ara, en l'illa de Flores, s'han trobat tres esquelets: el de dos mascles i el d'una femella.

Ja s'han batejat com a Homo Floresiensis, doncs s'han trobat, per experts australians de la Universitat de Nova Anglaterra, en l'illa de Flores ubicada entre Timor i Sumbawa. En aquesta racó de món hi ha moltes llegendes que han arribat als nostres dies i que parlen de petits éssers que habiten illes, que parlen fent xiuxiueigs i que repeteixen paraules dels seus interlocutors com a lloros.

La troballa, segons el director de Nature Henry Gee, farà que, a partir d'ara, els científics ja no rebutgin aquestes llegendes d’entrada ja que "aquestes històries fantàstiques poden tenir un punt de veritat". Gee, doncs, no descarta que "en illes remotes" hi hagi alguns descendents d'aquesta espècie descoberta en ple segle XXI.

Cent anys enrere, per aquelles contrades, els nadius ja explicaven als exploradors holandesos l'existència dels ebu gogo que serien unes criatures petites amb forma humana. El que és cert, però, i deixant les llegendes de banda, és que els cranis desenterrats són de la mida d'una aranja (o d'una taronja gran). S'han trobat eines de pedra al seu voltant i es calcula que podrien ser descendents d'una espècie humana que hauria abandonat l'Àfrica fa un parell de milions d'anys.

Aquest descobriment es considerat per a la comunitat científica com un dels més importants i revolucionaris dels darrers anys. Aquests éssers haurien conviscut amb l'Homo Sapiens (encara que a molts quilòmetres de distància) i podrien configurar una espècie pròpia.

Les incògnites que es plantegen, avui, miren d’esbrinar com van arribar a les illes aquests homenets que no tenien estris de navegació i que tenien uns cervells força primitius ja que són més petits que els d'un ximpanzé. En canvi, sembla que aquest petit cervell regia una vida intel·ligent.

 

1 comentari :

La-Ruina ha dit...

Primero los simios gigantes del Congo y ahora esto.Me encantan estos nuevos descubrimientos que estamos viendo con nuestros propios ojos.

Saludos.