dijous, d’octubre 21

Bacanal electoral



laMalla.net- Votar es com fer l'amor amb el teu país. Aquest és el lema d'un web que han endegat estudiants de política de les universitats nord-americanes de Columbia, Harvard i Wisconsin. Volen animar a que els ciutadans, especialment els joves, votin a les eleccions a la presidència dels Estats Units que s'han de celebrar d'aquí a quinze dies. L'objectiu del web? Aconseguir que 100.000 persones es comprometin a mantenir relacions sexuals amb altres votants la nit electoral. Els organitzadors asseguren facilitar les adreces dels llocs on se celebraran les festes en les que els que hagin votat rebran, presumptament, el seu premi. El portaveu del grup, Michelle Collins, creu que el dia de les eleccions "ha de ser una orgia de la democràcia i de la participació civil".

Aquest grup d'estudiants de política volen lluitar contra l'abstenció. Diuen les enquestes que, en les darreres eleccions de l'any 2000, milions de joves van decidir no participar en les votacions i quedar-se a casa. Per evitar que aquest fet es torni a repetir, han creat aquest web. De moment, ja s'hi han registrat 15.000 joves votants.

Poden participar-hi, però, en diferents categories. Així, un 26% dels inscrits assegura que no mantindrà relacions amb aquells que no hagin exercit el seu dret al vot. Altres, un 33%, promet relacionar-se amb un votant la nit del 2 de novembre i un 44% assegura que donarà l'esquena als que no votin per un llarg període de temps. A més, el web ja ha endegat, com no podria ser d’una altra manera, un seguit de productes de mercadotècnia a l’abast dels seus seguidors més fidels.

La popularitat d'aquest web tan particular els ha arribat, curiosament, de part de l'ultraconservador Rush Limbaugh que va demanar a 15 milions de nord-americans que col·lapsin el web dels joves estudiants. Limbaugh tem que els participants en aquesta experiència triïn el candidat demòcrata, John Kerry.


Em pregunto si per complir la promesa deus poder triar un votant del mateix partit o te'n toca un a sorts... I què passa si a un demòcrata li toca fer l'amor amb un votant, posem pel cas, republicà i, a sobre guanya en Bush? Llavors serà ben veritat allò de "jodidos y bien jodidos"...