dimarts, de gener 14

Cinema i empresa: ‘La vida secreta de Walter Mitty’, o com fer realitat els somnis



El personatge de Walter Mitty va aparèixer per primera vegada en el relat de James Thurber publicat a la revista The New Yorker l’any 39. Des del moment de la seva publicació, el nom de Walter Mitty es va convertir en adjectiu per identificar persones que somien amb grans heroïcitats però que són incapaces de portar els seus somnis de grandesa a la pràctica. Adaptada per primera vegada als cinemes als any 40, ara Walter Mitty ha tornat a la gran pantalla de la mà de l’actor Ben Stiller, que també es posa a la direcció d'aquest film carregat d'aventures i bon rotllo, i on regala una segona oportunitat a aquest somiador empedreït.

Stiller s’ha inspirat vagament en el relat de James Thurber per definir el seu Walter Mitty, reconvertit ara en un tímid treballador de la revista Life que s’autoimagina com a protagonista de grans heroïcitats i aventures que contrasten amb la seva vida, monòtona i solitària. Fins que un dia li arriba oportunitat de llançar-se a una aventura real: un llarg viatge als confins del planeta per recuperar el negatiu perdut que ha de servir per il·lustrar el darrer número imprès de la revista Life.

El Walter Mitty del segle XXI, a diferència del caràcter original, té al seu davant una oportunitat d’or per fer realitat el seus somnis. Una oportunitat que Walter sap aprofitar, deixant de banda les seves pors i assumint, també, la seva responsabilitat. Com a responsable dels negatius de la revista Life, Walter decideix arribar on calgui per fer ben feta la seva feina i posar-la en valor. Però la seva entrada en acció respon també als objectius que Walter s’ha marcat, que en aquest cas és el de poder viure experiències reals que li permetin enlluernar i conquistar la noia dels seus somnis.

Traslladat al món de l’empresa, aquest Walter Mitty modern representa l’emprenedor amb una idea al cap, que està disposar a perseguir el seu somni, però que sap que haurà de superar els temors per tirar-lo endavant, i sempre amb un objectiu realista i assequible.

La pel·lícula és també un retrat del procés de transició de les revistes de paper al format digital i un petit homenatge a les persones que les fan possibles. Mitty treballa per la revista Life en el moment en què aquesta deixarà de sortir editada en paper, un fet real que va tenir lloc l’any 2007.