diumenge, de desembre 30

Ridley Scott admet que s'ha copiat d'Scorsese amb un pla furtiu al final dels crèdits d'American GangsterADVERTÈNCIA: AQUEST POST CONTÉ SPOILERS.

Aquest cinèfil irredempt dit Martin Scorsese sempre deixa rastres de cinefilia a les seves pel·lícules. Per exemple, Uno de los nuestros acaba amb Joe Pesci (foto de l'esquerra) disparant directament a càmara, en un pla que trenca amb el Modus de Representació Institucional (MRI) i remet directament al llenguatge del cinema mut, més concretament a una famosa escena de la pel·lícula de l'any 1926 The Great K & A Train Robbery (foto de la dreta). Està clar, oi?

Doncs bé, si teniu la santa paciència de quedar-vos fins al final de tot dels títols de crèdit d'American Gangster, que és aquesta intentona mig fallida de Ridley Scott de fer la seva obra magna sobre la màfia als USA, us trobareu amb la sorpresa d'un pla furtiu en el qual és Denzel Washington qui apareix del mateix pal, disparant directament a càmara. No he trobat el fotograma, així que haureu de creure la meva paraula o anar al cine. Però tenint en compte que en les dues hores i mitja precedents tampoc hi ha NI UNA SOLA IDEA ORIGINAL I PRÒPIA, i considerant a més que els guionistes de la pel·lícula són Nicolas Pileggi (el de Uno de los nuestros) i Steven Zaillian (el de Gangs of New York)... no creieu que a Ridley Scott se li veu massa el llautó?

1 comentari :

dErsu_ ha dit...

Oh, idees originals... crec que ni els grecs, varen tenir cap, d'idea original.