dimecres, de novembre 7

On the road again...



Si això és novembre, aquí està la Mostra de Cinema. Després de mesos de patiments, angoixes, discussions, feina a deshores, tossuderia i molt, però que molt d'amor a l'art, hem aconseguit tancar la programació. Buffffffffffff.

Dilluns es va presentar oficialment, aquí teniu un avanç de la cosa, tret de la nota de premsa:

La XXIX Mostra de Cinema de Nous Realitzadors de Mataró, que se celebraran entre els dies 15 i 25 de novembre al Teatre Monumental, consolida en aquesta edició la seva especialització i es reafirma en la voluntat de donar a conèixer nous realitzadors i cinematografies emergents. La programació està integrada tant per òperes primes com per segones i terceres pel·lícules de directors poc coneguts i de diferents nacionalitats. Es podran veure 10 llargmetratges dels quals vuit són inèdits o projectats en rigorosa preestrena (excepte "Odette" i "Diario Argentino"). D'aquesta manera es vol donar sortida a títols internacionals amb poca difusió en les sales comercials.

La programació de la XXIX Mostra de Cinema dóna continuïtat als cicles de les darreres edicions, (cinema oriental, cinema dirigit per dones i cinema de l'Europa de l'Est). La pel·lícula coreana "Desert Dream" representa l'aposta pel cinema oriental, mentre que "4 meses 3 semanas 2 días" constata la bona salut del cinema de l'Europa de l'Est. La Mostra també dóna rellevància al cinema dirigit per dones projectant fins a quatre films de mirada femenina "Diario Argentino", "Buda explotó por vergüenza", "Talk to me" i "Lady Chatterley".

La inauguració de la Mostra serà el proper dijous dia 15 de novembre, amb la preestrena de la pel·lícula romanesa "4 meses 3 semanas 2 días" ", guardonada al recent festival de Cannes i presentada amb gran èxit al Festival de San Sebastián. A més, també es projectaran la producció francesa "Lady Chatterley" de Pascale Ferran, la francobelga "Odette" d'Eric Emmanuel Schmitt, la sudcoreana "Desert Dream" de Zhang Lu; l'espanyola "Lucio" de J. M. Goenaga i Aitor Arregui, i la coproducció europea "Irina Palm" de Sam Garbarski.

En aquesta edició destaca un minicicle integrat per pel·lícules que aborden conflictes polítics i socials històrics des de noves òptiques: "Vells conflictes / Noves visions". Aquest mini cicle està format per cinc pel·lícules procedents de diversos països i que parlen sobre conflictes històrics que van des de la discriminació racial als Estats Units dels anys seixanta fins al nazisme, passant per la dictadura comunista a l'Europa de l'Est, els canvis polítics a l'Argentina o les conseqüències de la invasió d'Afganistan.

Els títols que formen part d'aquest minicicle són la romanesa "4 meses 3 semanas 2 días", de Cristian Mungiu; "Talk to me", de Kasi Lemons; "Aritmética emocional", de Paolo Barzman; i "Buda explotó por vergüenza", de Hana Makhmalbaf. El cicle es completa amb la projecció de "Diario Argentino", el primer llargmetratge de la cineasta argentina afincada a Mataró Lupe Pérez García.


Podreu anar seguint el dia a dia de la Mostra aquí.