divendres, d’octubre 19

Acció futurista?



Aquesta notícia m'ha deixat ben intrigada:

La Fontana di Trevi de Roma mostrava aquest espectacular aspecte avui divendres dia 19 després que uns desconeguts hagin abocat tint vermell a l'aigua. L'acte ha estat reivindicat pel grup "FTM Azione Futurista 2007", d'origen desconegut. Segons les notícies que arriben per agència, aquest grup ha deixat fulletons on anuncien el naixement d'un moviment basat "en una concepció violenta de la vida i de la historia, que exalta la batalla contra la pau i menysprea els aduladors del poder i esclaus del mercat global". El grup també menciona el moviment futurista i la seva posició vanguardista "de tots contra tots amb esperit de lluita i sana violència".

En el fulletó, a més, ataquen la Festa del Cinema que es va inaugurar ahir a la capital italiana. "A vosaltres l'alfombra vermella, a nosaltres una ciutat sencera de vermell intens", diuen els pamflets. "Volem que en aquesta societat gris i burgesa triomfi el color", afegeixen.

Les autoritats romanes temem que el tint pugui danyar el monument barroc de la font, fet de marbre i datat del 1762, ja que el circuit d'aigua és tancat i el colorant ha circulat per tota la xarxa.

(Resum de la informació de diverses agències)