dijous, de juliol 12

Despreocupada i espectacular



Feia força temps que no es veia una pel·lícula d’acció tan ideològicament despreocupada com aquests Transformers que signa Michael Bay, sota la visible influència d’Steven Spielberg. La pel·lícula s’allunya de la gravetat i la duresa que ha anat tenyint el gènere des dels atemptats de l’11 S, i retorna a aquell cinema fantàstic i d’acció més «festiu» de la dècada dels vuitanta i noranta. Només l’extraordinari nivell tècnic dels efectes especials digitals ens recorden que aquesta pel·lícula està rodada el 2007 i no deu o quinze anys enrera.

També és cert que la pel·lícula intenta mantenir-se fidel al seu orígen, una sèrie de dibuixos dirigida al públic infantil. Per això, l’argument no té més pretensions que explicar la lluita entre un grup de robots alienígenes bons i un altre de dolents. Els humans tenen, en aquest context, un paper secundari però força divertit, que Bay ha resolt amb encert caracteritzant-los i posant-los en situacions pròpies d’una telesèrie. D’aquesta manera, s’alleugereix la trama i es torna més apta per a tots els públics.

A banda d’oferir un espectacular i divertit entreteniment al qual només se li pot recriminar un excés de metratge (prop de dues hores i mitja), Transformers serveix també per testar la que és la nova gran aposta d’Spielberg: el jove actor Shia LaBeouf supera amb molt bona nota aquesta prova de foc, amb prou versatilitat per passar sense traumes de la comèdia a l’acció, qualitat indispensable per a qui està cridat a convertir-se en el nou Indiana Jones.

Crítica publicada a Capgròs

1 comentari :

Anònim ha dit...

No tinc cap interès en veure aquests TRANSFORMERS (M'agrada més recordar els coloristes dibuixos originals), però això que has dit "d'ideològicament despreocupada" m'ha recordat un tràiler que he vist aquesta mateixa setmana: http://www.apple.com/trailers/paramount/11808/ La pel·li és un projecte secret (de moment no té ni títol) que pel que es veu serà la "monster movie" del segle XXI: Pel que sembla els seus creadors tenen molt present que el cinema de catàstrofes ja no es pot fer com abans de l'11-S, i s'agraeix, francament. Dóna-li un cop d'ull, que et sorprendrà.