dissabte, de juny 23

Oh, sorpresa!



L'Institut de Cinema dels Estats Units ha fet pública la versió revisada de la famosa llista de les 100 millors pel·lícules de la història i, oh-quina-sorpresa, Ciudadano Kane es manté en el número d'un rànquing que no destaca precisament per la capacitat de renovació. La màxima innovació ha consistit en desplaça Casablanca del número dos al tres i fer el camí a la inversa amb El Padrino, que ara passa del tres, al dos.

Això si, han aprofitat per col·locar entre els deu primers títols Toro Salvaje (quart lloc) i Vertigo (novè lloc), que fins ara estaven força més avall. La resta de títols que encapçalen aquesta llista són Cantando bajo la lluvia (cinquena), Lo que el viento se llevó (sisena), Lawrence de Arabia (setena), La lista de Schindler (octava) i El mago de Oz (desena).

La llista l'elaboren unes 1.500 ments pensants entre les quals hi ha artistes, crítics i historiadors, conservadors de mena i responsables, per exemple, d'una decisió tan absurda com la de posar Cadena perpetua per davant de Pulp Fiction o Toy Story que, com sabeu, han estat títols força més influents en els seus respectius gèneres.