dimecres, de maig 23

Salvem el cinema, adoptem una pel·lícula



Una vegada més Martin Scorsese torna a emprendre una creuada personal en defensa del cinema, però aquesta vegada no està sol, sinó que compta amb el suport d'uns quants romàntics com ell: Wong Kar Wai, Walter Salles, Souleymanne Cisse, Alfonso Cuarón, Alejandro González Iñárritu, Stephen Frears i Abderrahmane Sissako, tots ells de vacances pagades a Cannes, han donat suport a la iniciativa de l'amic Marty i la seva World Cinema Foundation.

La cosa va de protegir, recuperar i divulgar el patrimoni cinematogràfic mundial, sobretot aquells films orfes, abandonats o oblidats. Segons Scorsese, s'ha d´actuar amb la major rapidesa i eficàcia possible per tal que no es perdi la memòria cinematogràfica de cada país. La idea és que cada cineasta treballi en el seu país per recuperar-ne el patrimoni nacional i «adopti» pel·lícules.

De moment, la World Cinema Foundation ja ha salvat tres pel·lícules: la brasilenya Límite, rodada el 1931 per Mario Peixoto; la marroquina Transes (1981), d'Ahmed Al Maanouni, i La Foret des Pendus (1964), del rumanès Liviu Ciulei.