dimarts, de gener 25


George Bush



Si, Mar adentro està nominada als oscars i si, segur que s'emporta el premi. Que no se'n parli més.

Els Oscars, aquest gran espectacle televisiu. Avui a dos quarts de tres ja seia davant la tele per veure les nominacions (quin gran gag el d'Adrien Brody i l'esprai contra el mal alè!). I tot, per acabar allà mateix: "bah, han nominat a tal i a qual (poseu vosaltres els noms) però no té res a fer perquè aquest any li toca guanyar a pasqual (feu, feu), i això que (títol de la pel·lícula) és la seva peli més fluixa". Rutina i més rutina. I com a part de la rutina, el proper 27 de febrer jo tornaré a seure davant la tele durant quatre o cinc hores i sé que acabaré, de matinada i mig adormida, prometent-me que aquest és l'últim any que veig la cerimònia en directe. És que em conec...

Però avui, amics, l'autèntica notícia cinèfila la tenim en un altre lloc. No, no parlo de la nominació de La mala educación als premis Cesar (consuelo de tontos, eh Pedro?). Estava pensant en els Razzies -els antioscars- i l'alegria amb què han nominat a George W. Bush com a pitjor actor per la seva grandíssima interpretació al documental Fahrenheit 9/11, de Michael Moore. La cosa no s'acaba aquí perquè la flamant secretaria d'Estat Condoleezza Rice competeix a la categoria de pitjor actriu de repartiment, premi al que també opta la simpàtica Britney Spears, que al mateix documental fa una brevíssima però antològica aparició.

El premi razzie està fet a ma i consisteix en un gerd de la mida d'una pilota de golf col·locada amb certa gràcia a la part superior d'un carret mutilat de pel·lícula Super 8. És de color daurat i diuen que el seu valor estimat és de gairebé 5 dòlars.