dimecres, de novembre 24

Top manta de categoria



Carregar-se el sistema des de dins. Quina satisfacció, quin gran acte de subversió. Clar que totes les accions revolucionàries acaben tenint un preu, oi?. El de l’actor Carmine Caridi ha estat, concretament, de 310.000 dòlars, o 240.000 euros. Etern secundari i actor televisiu, generós i desprès, Caridi va descobrir l'enorme satisfacció de compartir per internet (ja sabeu, eMule, eDonkey, KaZaA...) els grans hits hollywoodencs que els responsables de l’Acadèmia-de-les-Arts-i-Ciències-Cinematogràfiques li enviaven amablement per tal que, com la resta de membres, pogués veure les pelis i votar de cara a aquesta gran maniobra de marketing que coneixem popularment amb el nom de premis Oscar.

Després diran que la gent gran no entén de noves tecnologies. Doncs en Carmine Caridi, de setanta anys, ja en feia tres que penjava les pel·lícules a Internet. Entre les pelis que havia distribuït hi ha, per exemple, El último samurai o Mystic River. El que no especifica la notícia (que he llegit en aquesta font inacabable de sorpreses titulada laMalla.net), és si el tal Carmine Caridi es beneficiava del negoci o ho feia simplement com un cinèfil més, generosament i sense ànim de lucre, només amb la voluntat de fer arribar les grans obres del setè art a un públic més universal.

El cas és que a Amèrica, com que vigilen a tothom i se n’enteren de tot, van descobrir la trampeta d’en Carmine i li van posar ni més ni menys que a l’FBI al darrera. El passat mes de febrer el van enxampar oficialment i clar, el van fer fora de l’Acadèmia-de-les-Arts-Cinematogràfiques. I si això ja no fós prou pena, ara un jutge de Califòrnia li ha imposat una sanció de 310.000 dòlars que haurà de pagar a la Warner Bros, propietàries dels dos títols abans mencionats.